Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Agrico neemt meerderheidsbelang in Parkland

Emmeloord – Handelshuis Agrico neemt een meerderheidsbelang in het Canadese pootgoedbedrijf Parkland. Agrico vergroot haar belang van 49 naar 70 procent.

Agrico startte in 1997 een samenwerking met Parkland Seed Potatoes in het Canadese Edmonton. In 2005 nam Agrico een belang van 25 procent in Parkland en breidde dit in 2008 uit naar 49 procent. Nu groeit het belang naar 70 procent. Parkland is volledig gespecialiseerd in de verkoop van pootgoed dat is gekweekt door de aangesloten telers. Het bedrijf heeft een groot teeltgebied in Canada en ook telers in de Verenigde Staten. De deelneming in Parkland heeft toegevoegde waarde, stelt de coöperatie. Agrico deelt mee in de marge op de handel in pootaardappelen. En Agrico ontvangt licentie-inkomsten voor de eigen rassen.

De coöperatie ziet groeimogelijkheden in Noord-Amerika. Agrico-directeur Jan van Hoogen is dan ook blij met de uitbreiding van het belang in Parkland. "In Noord-Amerika liggen voor ons erg mooie kansen om structureel meer inkomsten voor onze coöperatie te genereren. Door onze samenwerking met deze sterke partner kunnen we deze kansen in de nabije toekomst nog beter benutten."

Eén reactie

  • ed12345

    Mels zo zie je, na jouw komst is het hier gewoon aan het vernederlandsen.Straks krijgen jouw jongens op school nederlands als 2e taal

Of registreer je om te kunnen reageren.