Akkerbouw

Nieuws 2 reacties

Af boerderij iets hogere tarweprijs

Emmeloord – Voertarwe geleverd af boerderij levert deze week iets meer op, terwijl de prijs voor tarwe geleverd in de put onveranderd blijft. Dat blijkt uit de noteringen die de regionale telersbeurs in Emmeloord publiceert.

Voertarwe af boerderij geleverd noteert deze week €146 tot €148 per ton. Deze prijzen liggen €3,50 per ton hoger dan een week geleden. De hoogste prijs voor tarwe in het Oldambt ligt volgens de noteringscommissie op €150 per ton. Voor tarwe geleverd in de put blijft de notering in Flevoland steken op €141 tot €145 per ton.

De regionale beurs in Middenmeer verhoogde zijn notering voor voertarwe deze week met €2 naar €142 per ton. Bij gerst ging er op deze beurs juist €2 van de prijs af waardoor de notering van dit graan op €140 terecht is gekomen. De beurs in Goes liet eerder deze week een veel slechter beeld zien. Daar ging de voertarweprijs juist met €6 omlaag naar €140 per ton. Ook de gerstprijs liet het niet droog en zakte met €6 naar €140 per ton.

Al met al blijven de telersprijzen voor graan ver onder het niveau van de voorgaande twee jaren. Vergeleken met vorig jaar bedraagt het verschil zo'n €20 per ton, terwijl ten opzichte van augustus 2012 bijna €90 per ton minder wordt betaald.

Laatste reacties

  • info36

    Deze prijzen lopen niet in pas met de werkelijkheid. Parijs noteert op november 178 euro per ton. Het verschil is veel te groot. Dus die noteringen moeten omhoog.

  • joohoo

    De graanpool loopt tot eind november. Nog voor sinterklaas komt er 10 cent bij.!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.