Akkerbouw

Nieuws 738 x bekeken

Noord-Duitse bieten knopen aan bij topjaar 2011

Elsdorf - De hectareopbrengsten van bieten in de werkgebieden van de Duitse verwerker Pfeifer & Langen liggen tot dusver flink boven het gemiddelde van de voorgaande vijf jaar. Dat blijkt uit de eerste proefrooiïng die teeltadviesorganisatie LIZ daar heeft uitgevoerd.

Het gemiddelde resultaat bij deze proefrooiïng is 42 ton per hectare met bovendien ook een als buitengewoon goed getypeerde kwaliteit. De suikeropbrengsten zijn gemiddeld 5 ton per hectare. Ook dat is meer dan de doorsnee van de jaren 2009-2013. In een aantal gebieden, waaronder het Rijnland en Saksen-Anhalt/Brandenburg, knopen de bieten aan bij het topjaar 2011 of overtreffen dit zelfs nog. Aan de Nederrijn en in Westfalen blijven de bieten daarbij echter iets achter. Voor de resterende maanden zijn de vooruitzichten positief, vindt LIZ. Daarvoor zorgen de goede watervoorraden in de grond. Doorslaggevend voor het eindresultaat zijn niettemin ook het temperatuurverloop en de ziektedruk.

Of registreer je om te kunnen reageren.