Akkerbouw

Nieuws 1306 x bekeken 2 reacties

Deense snijmaisteelt groeit gestaag

Kopenhagen - De snijmaisteelt in Denemarken is dit seizoen verder gegroeid. Ten opzichte van vorig jaar is het areaal met 4 procent toegenomen naar ruim 190.000 hectare, zo blijkt uit de gegevens van Danmarks Statistik.

Dit ruwvoergewas heeft de afgelopen 25 jaar qua omvang van de oppervlakte een buitengewoon forse ontwikkeling doorgemaakt. In 1990 was voor de teelt nog maar krap 19.000 hectare ingeruimd en in 2000 ruim 61.000 hectare. De qua areaal grootste gewassen blijven echter de granen wintertarwe en zomergerst met voor de komende oogst respectievelijk 646.000 hectare en 485.000 hectare. De tarweteelt is ten opzichte van vorig jaar met 19 procent gegroeid, de zomergerstteelt heeft daarentegen 16 procent ingeleverd.

Laatste reacties

  • koestal

    Is dit voor veevoer of ook voor biogas ?

  • w.verseput1

    In veel mindere mate voor biogas dan in Duitsland in ieder geval.

Of registreer je om te kunnen reageren.