Akkerbouw

Nieuws 2 reacties

D66 wil uit voorzorg maatregelen tegen Imidacloprid

Den Haag – D66 vindt dat er uit voorzorg op korte termijn maatregelen moeten worden genomen om sterfte onder vogels en insecten als gevolg van het middel Imidacloprid tegen te gaan.

D66-Kamerleden Stientje van Veldhoven en Gerard Schouw vragen staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken via Kamervragen om de Europese voedselautoriteit Efsa om onderzoek te laten doen. Ook vinden ze dat er niet alleen maatregelen genomen moeten worden op basis van de pesticidewetgeving, maar ook op basis van de Vogelrichtlijn.

Aanleiding voor de vragen van de Kamerleden is het bericht dat  insecten en vogels verdwijnen als gevolg van het voorkomen van bestrijdingsmiddel Imidacloprid in het oppervlaktewater. Uit onderzoek van de Radboud Universiteit Nijmegen en Sovon blijkt dat in gebieden met hogere concentraties Imidacloprid in het oppervlaktewater minder spreeuwen en boerenzwaluwen worden gevonden. 
Eerder stelden ook SP-Kamerlid Henk van Gerven en PvdA-Kamerlid Lutz Jacobi vragen over het onderzoek.

Laatste reacties

  • koles

    Goed voorbeeld van regeren op basis van krantenkoppen ipv feiten

  • Broes

    Al jaren bekend en nu pas gaat gezocht worden naar alternatieven.

Of registreer je om te kunnen reageren.