Akkerbouw

Nieuws

ConAgra koopt Chinese aardappelverwerker

Omaha – ConAgra koopt TaiMei Potato Industry Limited, een aardappelverwerker uit de Chinese autonome regio Binnen-Mongolië.

TaiMei telt 340 werknemers. TaiMei wordt onderdeel van dochterbedrijf Lamb Weston, dat ook in Nederland actief is. Volgens ConAgra groeit de Chinese vraag naar diepgevroren aardappelproducten gestaag.
Het betreft de eerste fritesfabriek van ConAgra in China. ConAgra betaalt $93 miljoen voor het in 2010 opgerichte TaiMei. Binnen Mongolië is één van de belangrijke aardappelregio's van China. De aankoopprijs zal volgens ConAgra geen effect hebben op het recent bekendgemaakte voornemen de schuld van het bedrijf te verlagen in fiscaal 2015.
Lamb Weston doet al lange tijd zaken in China en andere Aziatische markten. "Al meer dan 25 jaar lopen wij voorop in de ontwikkeling en uitbreiding van de markt," aldus Greg Schlafer, directeur van Lamb Weston." Met het kopen van TaiMei krijgt de onderneming volgens Schlafer productiecapaciteit vlakbij een groeiende consumptiemarkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.