Akkerbouw

Nieuws 876 x bekeken 1 reactie

Calamiteitenmaatregel herstelbemesting van kracht

Den Haag - De calamiteitenmaatregel herstelbemesting is van kracht gegaan. Deze geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2014, zodat telers met waterschade in mei en juni er nu nog gebruik van kunnen maken. De mogelijkheid tot herstelbemesting bij extreme neerslag is opgenomen als calamiteitenmaatregel in het vijfde actieprogramma Nitraatrichtlijn.

Wanneer aan de voorwaarden is voldaan, mag tot 25 procent boven de N-gebruiksnorm extra stikstof uit kunstmest worden gestrooid. De voorwaarden voor herstelbemesting zijn dat het alleen voor bouwland geldt waarop in één etmaal meer dan 50 millimeter of in twee opeenvolgende etmalen meer dan 60 millimeter regen is gevallen en dat de financiële schade meer dan 25 procent is en minimaal €1.000. Een erkend taxateur moet opbrengstderving en neerslaghoeveelheid bepalen. Vóór bemesting moet het bedrijf zich melden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Eén reactie

  • joohoo

    Gaan we nu bemesten na de oogst???.Of wordt het nu aankopen voor volgend jaar??

Of registreer je om te kunnen reageren.