Akkerbouw

Nieuws 1641 x bekeken

Aardappelen verkopen door crowdfunding

Amsterdam - Het nieuwe food-retailconcept Jacketz brengt aardappelen aan de man met behulp van crowdfunding.

De zaak in Leiden was de eerste 'baked potato shop' in Nederland. De tweede vestiging wordt in Amsterdam geopend dankzij crowdfunding; in twee maanden tijd werd €122.000 opgehaald. Hierdoor is een gang naar de bank niet nodig.

Paul Zonnenberg en Pascal ter Beeke zijn de ondernemers achter Jacketz. Vier jaar geleden viel het ze op dat andere culturen veel trotser zijn op hun eigen keuken en dat er meer aanbod is van goed en betaalbaar eten. De oer-Hollandse aardappel bleek daarvoor het perfecte product.

Jacketz serveert gepofte aardappelgerechten die passen bij de behoefte om snel te kunnen lunchen, dineren of snacken. Aardappelen worden gestoomd en gepoft. Het gerecht wordt binnen enkele minuten klaar gemaakt.

Via CrowdAboutNow konden liefhebbers vanaf €250 investeren in ruil voor een rendement van 4,3 procent per jaar en andere extra's. De keuze voor echte crowdfunding bleek voor Jacketz een schot in de roos. Pascal ter Beeke: "De eerste dagen werd al meer dan €50.000 geïnvesteerd, een enorm succes. Het is fantastisch dat mensen zoveel vertrouwen hebben in onze plannen." Jacketz verwacht in september de deuren te kunnen openen aan de Amsterdamse Kinkerstraat.

Of registreer je om te kunnen reageren.