Akkerbouw

Nieuws 880 x bekeken 1 reactie

SPNA: meer septoria in wintertarwe

Nieuw-Beerta – De aantasting van wintertarwe door septoria is de laatste week sterk toegenomen op de SPNA-proefboerderijen Ebelsheerd in Oost-Groningen en Kollumerwaard in Noordoost-Friesland. Vooral bij de rassen Tataros en Tobak is ook het vlagblad sterk aangetast. De SPNA-onderzoekers vonden op Ebelsheerd een paar plekken bruine roest. Op de proefboerderij in Kollumerwaard is de eerste aarfusarium waargenomen. De melkrijping is bij alle rassen begonnen.

SPNA bepaalt tijdens het groeiseizoen wekelijks de ziektedruk in wintertarwe op de proefboerderijen Ebelsheerd en Kollumerwaard. SPNA doet de waarnemingen in een gewas waarin geen ziektebestrijding plaatsvindt om de ziektedruk goed te kunnen meten.

Eén reactie

  • farmerbn

    We zouden toch een top-opbrengst krijgen? De tarwe is ziek maar er komt veel tarwe ra ra hoe kan dat.

Of registreer je om te kunnen reageren.