Akkerbouw

Nieuws 1410 x bekeken

Grote brand treft fabriek Nordzucker

Uelzen - De fabriek van Nordzucker in het Nedersaksische Uelzen is getroffen door een grote brand. Volgens een mededeling van de Duitse bietenverwerker zijn het dak van een pas vorig jaar in gebruik genomen 75 meter hoge suikersilo en delen van de verbindingsbrug ingestort.

Dakdelen kwamen op de naast het bedrijf gelegen spoorweg terecht, maar het betreffende traject tussen Hamburg en Hannover kon op tijd worden gesloten voor treinverkeer. De brand brak donderdagmiddag uit maar ook vrijdag was de brandweer het vuur nog niet meester. Slachtoffers en gewonden heeft de brand echter niet gevergd. In de silo lag 80.000 ton witte suiker van de campagne van afgelopen seizoen. Over de oorzaak en de hoogte van de schade kan Nordzucker nog niets zeggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.