Akkerbouw

Nieuws 4 reactieslaatste update:23 jun 2014

Franse aardappelareaal weer groter

Calais – Het Franse aardappelareaal komt dit jaar volgens de bond van telers UNPT uit op 121.410 hectare, dat is 3,6 procent meer dan vorig seizoen toen het areaal ook al een goede drie procent groter was dan het jaar ervoor.

Ruim een derde van het areaal bevindt zich in Nord-Pas de Calais, de regio in het noordwesten van Frankrijk bij de Belgische grens. Daar staat nu 42.800 hectare aardappelen op het veld, 2.200 hectare of ruim vijf procent meer dan in 2013. Bijna 90 procent van de Franse aardappelen wordt geteeld in het noordelijk deel van het land.

Ruud Peys

Laatste reacties

 • koestal

  Hier hebben we veel last van phytoftora

 • info36

  Ook daar leren ze het nooit.

 • aqwzsx12

  kippers van 24 t worden dit jaar ingeruild voor 16 t.....

 • ed12345

  In de 70er jaren als toen de fransen op onze dorpsfeesten kwamen in zuid Belgie hebben we getracht ze frites te leren eten .Schijnt dan eindelijk toch gelukt te zijn

Of registreer je om te kunnen reageren.