Akkerbouw

Nieuws

DLV en Rusthoeve samen in peenonderzoek

Colijnsplaat – Adviesbureau DLV Plant en Proefboerderij Rusthoeve starten dit seizoen met praktijkonderzoek naar peen. In het onderzoek worden maatregelen ontwikkeld die een topkwaliteit van peen garanderen met een hoge opbrengstzekerheid.

Het onderzoek wordt uitgevoerd onder de naam Quality Carrot Centre. Volgens de initiatiefnemers is peen een kennisintensief gewas. Het onderzoek richt zich dit jaar op rassenonderzoek, gefractioneerd zaaizaad, Terraseed paper, rugopbouwsystemen en loofsnijden. Het onderzoek heeft een innovatief karakter en maakt ontwikkelingen uit het buitenland toepasbaar voor Nederlandse omstandigheden. DLV Plant en Proefboerderij Rusthoeve werken samen met partners in onder andere Denemarken.

Het onderzoek vindt plaats in de Noordoostpolder en in Zuidwest-Nederland. In Zuidwest-Nederland zijn de proeven op Proefboerderij Rusthoeve in Colijnsplaat. In de Noordoostpolder gebeurt dat op gespecialiseerde praktijkbedrijven. Gedurende het groeiseizoen worden bijeenkomsten gehouden.

Of registreer je om te kunnen reageren.