Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

ChristenUnie wil plantaardige keuringsdiensten privaat houden

Den Haag - De ChristenUnie vindt dat het kabinet te ver doorschiet met de plannen om de plantaardige keuringsdiensten samen te voegen en weer onder het rijk te brengen.

"Het is op zich niet verkeerd om te kijken of verschillende keuringsdiensten efficiënter kunnen werken. Maar het lijkt erop dat de plantaardige keuringdiensten nu de dupe worden van de misstanden in de vleessector. De overheid haalt de teugels aan, terwijl er in de plantaardige sector geen problemen zijn die moeten worden opgelost", zegt Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber.

Dik pleit ervoor om de zorgvuldig opgebouwde goede naam van het NAK-label en de exportpositie van de Nederlandse plantaardige sector niet op het spel te zetten door onnodige veranderingen door te voeren. "Meer regie voor de overheid betekent ook dat de sector zelf minder te zeggen krijgt over de keuringstarieven", aldus de politica. Ze ziet liever dat de verschillende keuringsdiensten, zoals de BKD, KCB, NAK en NAK Tuinbouw in private handen blijven waarbij de diensten zelf  bekijken of er mogelijkheden zijn om de samenwerking te versterken.

Eén reactie

  • erwinboogaard

    Zijn er toch nog kamerleden die het wel snappen

Of registreer je om te kunnen reageren.