Akkerbouw

Nieuws 704 x bekeken

Agrifirm: middenprijs uien 18,5 cent

Apeldoorn - Agrifirm Plant betaalt zijn leveranciers aan de bewaarpool een middenprijs van 18,50 cent per kilo uien, bij levering in week 12.

De bewaarstaffel is 0,15 cent per kilo per week. Voor levering in december betaalt Agrifirm 16,40 cent. De prijs loopt op naar 20 cent voor levering eind mei.

Volgens Agrifirm waren de uienprijzen in de af-landperiode relatief hoog. Maar voor de eerste uien uit de schuur was nauwelijks een meerwaarde te realiseren voor de bewaring. Tot februari waren er beperkte prijsbewegingen, daarna kwam er wat opleving. Pas in mei gingen de prijzen duidelijk omhoog, stelt Agrifirm. Slechts een klein deel van de telers kon daarvan profiteren omdat de uien door het warme weer in februari en maart vroeg begonnen te slijten of uit te lopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.