Akkerbouw

Nieuws 1720 x bekeken

Omzet eerste primeurveiling Annaland al 63 ton

Sint-Annaland – De eerste veildag voor primeuraardappelen van Alvantho, de veiling van Sint-Annaland en Scherpenisse, leverde donderdag een omzet op van 63 ton. Dat is gezien de zeer vroege start van het veilingseizoen een heel behoorlijke hoeveelheid.

Vorig jaar is er na een erg koude lente pas voor het eerst geveild op 12 juni en bedroeg de verkochte aanvoer 51 ton.

De opening van het seizoen heeft meer weg van 26 mei 2011, toen bij Alvantho  61 ton is verkocht. Ook de opbrengst heeft overeenkomsten met destijds. Doré bracht donderdag 65 tot 68 cent  per kilo op, dat was in 2011 in de eerste week van veiling gemiddeld 62 tot 77 cent. Vorig jaar deed Doré op de eerste dag 70 cent tot €1. Door de bank genomen ligt de opbrengst van de primeurs nu 10 cent lager dan vorig jaar juni. Toch is directeur David Hage van Alvantho niet ontevreden. Verwijzend naar de flauwe marktsituatie in de aardappelsector zegt hij: ,,We moeten echt aan de weg timmeren, als het ware op de markt inbreken. En ook voor import nieuwe oogst is de prijs niet geweldig."

Naast Doré is in Sint-Annaland Première aangevoerd (opbrengst 55 tot 60 cent) en Frieslander (50 tot 55 cent). Drielingen en kriel brachten respectievelijk 35 tot 41 cent en 55 tot 66 cent op.

Of registreer je om te kunnen reageren.