Akkerbouw

Nieuws 670 x bekeken

Minder winst voor KWS Saat

Einbeck - Zaaizaadconcern KWS Saat heeft na de eerste negen maanden van 2013/2014 het resultaat in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar met bijna 10 procent zien dalen.

Debet daaraan waren volgens het Duitse bedrijf negatieve valuta-effecten en kosten in verband met de uitbreiding van de onderzoeks-, ontwikkelings- en distributieactiviteiten. De valutakoersen waren niet te voorzien, de uitbreidingen wel, want die waren gepland.

Het resultaat voor belasting en rentekosten (ebit) zakte concreet met een kleine 18 miljoen naar 168 miljoen euro. De omzet wist KWS desondanks nog wel wat op te krikken, namelijk met 4,6 procent naar bijna 922 miljoen euro. Maiszaad bleef onveranderd het sterkste product met een omzet van ruim 561 miljoen euro (plus 7,1 procent). Vooral de markten in Oost-Europa en Zuid-Amerika deden het goed.

Ook voor het jaar als geheel blijven de genoemde kosten naar verwachting op de resultaatontwikkeling een negatieve invloed uitoefenen. KWS Saat is een beursgenoteerd bedrijf. De beleggers in Frankfurt reageerden kalm op de verslaggeving van het concern. Het smallcap-aandeel boekte in de ochtendhandel een kleine winst. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.