Akkerbouw

Nieuws 697 x bekeken

'Meer balans in bloembollenhandel'

Amsterdam – Vraag en aanbod in de bloembollensector worden beter op elkaar afgestemd door toenemende verticale ketensamenwerking. Dat zegt ABN Amro over de bloembollensector in het rapport Visie op de Sectoren.

Door acties, voorverkoop en flexibele areaalinzet kan de prijsvorming volgens de bank worden gestuurd. Kwaliteit en prijs blijven belangrijk, maar een onderscheidend product maakt vaker het verschil.

In 2014 verwacht ABN Amro een stimulans voor de bloembollenexport door een daling van de euro.  De export stelt hogere kwaliteitseisen en voortdurende productinnovatie is noodzakelijk. De milieuprestaties verbeteren door efficiënter en met milieuvriendelijkere middelen te spuiten. Door betere communicatie en akkerrandbeheer kan het maatschappelijk draagvlak worden verbeterd.

Risico's bij de export zijn vooral virussen in leliebollen. Er wordt veel tijd en geld gestoken in het verbeteren van de kwaliteit van de gewassen en de bodem. Het opbouwen van een goede relatie met bollenexporteurs en goed contact met leveranciers is van cruciaal belang voor leliekwekers en –broeiers.

Of registreer je om te kunnen reageren.