Akkerbouw

Nieuws 580 x bekeken

Matige uienexport eerste week april

Zoetermeer – De uienexport is in de eerste week (14) van april uitgekomen op 14.500 ton, volgens voorlopige cijfers van KCB/GroentenFruit Huis. Dat is relatief weinig, bijna 1.700 ton minder dan in de afgelopen vijf uienseizoenen gemiddeld werd geboekt in die week. Ook in de vier voorgaande weken was de export beneden dat gemiddelde.

De bestemmingen waar de meeste uien heen gingen in week 14 waren Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Rusland en Guinee. Naar Rusland ging bijna 2.600 ton, een fractie minder dan naar Guinee, buurland van Senegal dat momenteel geen uienimport toestaat.

Uitgaande van het totaal van 900.000 ton voor de export in seizoen 2013/'14 beschikbare zaaiuien is er de komende negen weken tot het einde van het uienjaar nog voldoende over voor naar schatting 14.100 ton per week. Dat is 600 ton minder dan er in de vorige vijf seizoenen in die periode is uitgevoerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.