Akkerbouw

Nieuws 681 x bekeken

Export aardappelen valt terug in april

Den Haag – De uitvoer van aardappelen is in april weer wat stilgevallen en bleef uiteindelijk steken op 71.228 ton. Dat blijkt uit voorlopige gegevens van het Hoofdbedrijfschap voor de Agrarische Groothandel.

April is normaal gesproken een maand waarin relatief veel aardappelen worden geëxporteerd. Het meerjarig gemiddelde ligt ruim boven de 100.000 ton. Dit jaar blijft de export daar bijna een derde op achter. De totale uitvoer van dit seizoen komt voorlopig niet verder dan zo'n 660.000 ton. In dezelfde periode een jaar geleden werd zo'n 815.000 ton geëxporteerd.

In vergelijking met vorig jaar zijn er veel minder aardappelen geëxporteerd naar het Verenigd Koninkrijk, België en Afrika. De afzet naar Duitsland, Frankrijk, Italië en Azië is daarentegen wat groter dan een jaar geleden. Ook de Oost-Europese landen kopen dit jaar meer aardappelen in Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.