Akkerbouw

Nieuws 834 x bekeken 1 reactie

'Elk land moet zelf over transgene teelt beslissen'

Parijs – ''We moeten het Europese juridische kader zo veranderen dat elk land zelf kan beslissen of het transgene gewassen wel of niet toelaat op zijn grondgebied. Europa zal onze voorstellen daartoe aanvaarden en dat is een erg goed bericht.'' Dat stelt de Franse minister van landbouw Stéphane le Foll in een interview met 20minutes.

Le Foll wijst erop dat veel EU-landen net als Frankrijk geen transgene gewassen accepteren. ''Alleen in Spanje wordt transgene mais verbouwd. Maar in Frankrijk hebben we een specifiek probleem: telkens als wij het willen verbieden, zet de Conseil d'Etat (Raad van State) daar weer een streep door. Daarom hebben we nu een wetsvoorstel ingediend en willen we tegelijk het Europese kader veranderen.''

Le Foll legt verder vooral de nadruk op duurzame land- en tuinbouw ofwel de agro-ecologie. ''Ons doel is om tegen 2017 op 20 procent van ons areaal biologische landbouw te hebben. Maar ik heb het niet alleen over biologisch. Want als je 20 procent biologisch hebt, dan houd je nog altijd 80 procent over. Ook die boeren en tuinders moeten op een ecologisch verantwoorde manier werken.''

Eén reactie

  • maxisprint

    Wil hij onder alle weersomstandigheden mee naar het land om met de hak het overgebleven onkruid uit te kappen ??

Of registreer je om te kunnen reageren.