Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

'EU oogst meer dan gemiddeld graan'

Brussel – De EU oogst dit jaar meer graan dan gemiddeld. Het weerkundig bureau van de Europese Commissie (Mars) verwacht dat omdat de weersomstandigheden in de EU redelijk positief zijn. De akkerbouwers in de EU haalden de laatste vijf jaar gemiddeld 5,08 ton van een hectare graan. Mars verwacht voor dit jaar een hectareopbrengst van 5,28 ton per hectare.

Mars meldt in het Cropmonitoring Bulletin dat de prognose nog sterk kan veranderen. De afgelopen maanden was sprake van uitzonderlijk weer in grote delen van de EU. De winter was heel erg zacht. In Frankrijk, Duitsland, Spanje, de Benelux en Polen viel de neerslag tegen. Pas vorige en deze week is daar regen gevallen, behalve in Spanje. Daardoor staat het graan er goed. De graanoogst start mogelijk twee tot drie weken eerder dan gebruikelijk in de EU.

Eén reactie

  • Elevage

    het is een verwachting........... de titel suggereert dat het al beklonken is. En zoals alle verwachtingen kan het wel eens helemaal anders uitpakken. Al dit soort berichten jagen bedrijven en consumenten een bepaalde kant op, wat uiteindelijk wel eens een doodlopend straatje kan zijn!

Of registreer je om te kunnen reageren.