Akkerbouw

Nieuws

Druk van gele roest in graan blijft hoog

Nieuw-Beerta/Wemeldinge – Gele roest blijft de graangewassen teisteren. Stichting Proefboerderijen Noordelijke Akkerbouw (SPNA) meldt in de graanziektebarometer dat op beide locaties de aantasting van gele roest is toegenomen.

Ook Just Hamming van CropSolutions ziet dat gele roest hardnekkig aanwezig blijft in de gewassen. "Na wintertarwe tast het nu ook zomertarwe aan."

Hamming benadrukt dat de nieuwe rassen het meest gevoelig zijn voor roest. Dat is na de afgelopen zwakke winter goed te zien. De gewasbescherming voldoet niet. "Ik denk dat gele roest voorlopig een blijvend probleem is, want dit jaar krijgt de schimmel goed voet aan de grond in Nederland."

Roest kan grote schade aanrichten. Het middelenpakket is beperkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.