Akkerbouw

Nieuws 634 x bekeken

Canadees aardappelareaal krimpt 5 procent

Zoetermeer - Het aardappelareaal in Canada krimpt voor oogstjaar 2014 met 5 procent, meldt Bureau Aardappelmarkt Informatie (BAI). BAI gaat uit van de recent gepubliceerde inschatting van het North American Potato Market News.

In oogstjaar 2012 verbouwden de Canadese aardappeltelers 151.000 hectare, het grootste areaal van de laatste jaren. Daarna kwam het uit op 145.000 hectare. De verwachting voor oogstjaar 2014 is een verdere krimp naar 138.000 hectare.

De areaalverkleining zou het gevolg zijn van het feit dat verwerkers minder grondstof willen of kunnen contracteren, meldt BAI. Blijkbaar concurreren de VS en Europa te sterk op de wereldmarkt voor aardappelproducten. Daardoor zijn er in Canada minder aardappelen nodig.

Of registreer je om te kunnen reageren.