Akkerbouw

Nieuws 986 x bekeken

Bakkwaliteit fritesrassen in België op peil

Kruishoutem – Ondanks het warme weer blijft de bakkwaliteit van de fritesrassen in België op peil. Het aardappelinstituut PCA bakte half mei weer frites van de rassen die op de proefvelden in Zonnebeke en Waterland-Oudeman stonden.

Het PCA meldt dat alleen het ras Ludmilla achteruit is gegaan in bakkwaliteit ten opzichte van april, ook al is de kwaliteit nog steeds goed. De andere fritesrassen hebben hun bakkleur behouden. Volgens het PCA scoren alle rassen een goede tot zeer goede bakkwaliteit. De rassen Fontane en Action blijven de koplopers. Daarna volgen de rassen Compass, Bintje, Eurostar en Dione, die ook nog een zeer goede bakkleur hebben. Ludmilla, Performer en Navigator sluiten de rij met een goede kwaliteit. De gemiddelde bakkleur van de aardappelen van het proefveld in Zonnebeke is iets minder goed dan van de knollen uit Waterland-Oudeman. Dit verschil is al het hele seizoen aanwezig.

Bij de chipsrassen is de bakkleur nauwelijks gewijzigd ten opzichte van de testen in april. Volgens het PCA zijn de verschillen tussen de rassen erg klein.

Of registreer je om te kunnen reageren.