Akkerbouw

Nieuws 3 reacties

VTA-aardappelvoorraad voor 40 procent vrij

Noordhoek - Verenigde Telers Akkerbouw (VTA) meldt dat bij zijn aardappelen telende leden op 15 april nog ruim 31 procent van de oogst consumptieaardappelen 2013 in opslag lag. Vorig jaar was dat rond dezelfde periode 28 procent van de hoofdoogst, maar die was wat groter dan de oogst van het huidige seizoen.

In absolute hoeveelheden gemeten gaat het om vrijwel dezelfde hoeveelheid. De VTA-telers hebben tot nog toe dan ook iets minder afgeleverd, naar schatting 16 procent minder dan vorig seizoen. Van het restant dat de VTA-telers nog in de schuur hebben liggen is een groter deel vrij verkoopbaar, VTA schat het vrij volume op 20 procent meer dan vorig jaar medio april. Het aandeel 'vrij' komt ditmaal neer op bijna 40 procent van de restvoorraad.

VTA inventariseert jaarlijks in november, februari en april de aardappelvoorraad onder een vaste representatieve groep van zijn leden. De aardappeltelers van VTA vertegenwoordigen circa 40 procent van het Nederlands aardappelareaal.

Laatste reacties

 • Noordam2

  nu nog zoveel vrije aardappelen?
  duur grapje!!!!!

 • huisverkoop

  Niets contracteren is nog veel beter

 • Noordam2

  los van ja of nee contracteren, we lopen naar het eind van het seizoen en we hebben lange tijd heel goede prijzen kunnen realiseren

Of registreer je om te kunnen reageren.