Akkerbouw

Nieuws 592 x bekeken

Uienvoorraad bij leden VTA kleiner dan vorig jaar

Noordhoek – De uienvoorraad bij de leden van Verenigde Telers Akkerbouw (VTA) is zeer klein. Dat blijkt uit de derde van de drie voorraadpeilingen die VTA ieder seizoen houdt onder een vaste, representatieve groep van de aangesloten uientelers.

De peiling, uitgevoerd rond 1 april, wijst uit dat van de hoofdoogst nog 28 procent in voorraad ligt. Dat was vorig jaar april 37 procent. Van de voorraad hebben de VTA-leden nog twee derde vrij verkoopbaar. Dat was vorig jaar net zo. In tonnen uitgedrukt komen aanzienlijke verschillen naar boven, de oogst 2013 was immers een stuk minder dan die van 2012. VTA meldt dat er weliswaar 8 procent minder uien is afgeleverd, de nog aanwezige voorraad is 40 procent kleiner. De huidige voorraad uien bij de VTA-leden is vergelijkbaar met de situatie in april 2010, alleen was er destijds een derde minder vrij verkoopbare uien over.

Of registreer je om te kunnen reageren.