Akkerbouw

Nieuws 1085 x bekeken 1 reactie

SPNA ziet meer gele roest in tarwe

Ebelsheerd – De druk van gele roest in wintertarwe neemt toe. De kans op aantasting door septoria neemt ook toe door het vochtige weer. Dat meldt de Stichting Proefboerderijen Noordelijke Akkerbouw (SPNA) in de graanziektebarometer.

SPNA houdt op de proefboerderijen Ebelsheerd en Kollumerwaard bij in welke mate de wintertarwe last heeft van ziekten. SPNA maakt wel een voorbehoud over de aantasting door gele roest. Op de proefbedrijven staan gevoelige en resistente rassen dicht bij elkaar. Daardoor kunnen de minder gevoelige rassen een aantasting hebben opgelopen, terwijl dat in de praktijk niet gebeurt.

Eén reactie

  • denonze

    verschil is ook te zien in Neerrijnen op Proefveld van Agruniek Rijnvallei

Of registreer je om te kunnen reageren.