Akkerbouw

Nieuws

Lagere productie Brazilië stuwt suikerprijs

Londen – De suikerprijs steeg deze week op de termijnmarkt in Londen. Het augustuscontract sloot woensdag op bijna 480 dollar per ton. Dat is de hoogste notering voor het augustuscontract in deze maand.

De suikerprijs stijgt omdat Unica volgend seizoen een lagere suikerproductie verwacht in Brazilië. De Braziliaanse vereniging van suikerrietverwerkers verwacht dat het areaal suikerriet 5 procent groeit. Maar de opbrengsten per hectare dalen door de droogte in het centrale deel van Brazilië. De droogte begon begin december en duurde maanden, net tijdens het groeiseizoen van het suikerriet.

Daarnaast verwacht Unica dat meer dan de helft van de suiker wordt verwerkt tot ethanol. Dat komt omdat suiker goedkoper is dan vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.