Akkerbouw

Nieuws

Inzaai graan loopt achter in VS

Washington – De inzaai van mais en zomertarwe loopt achter in de Verenigde Staten.

Volgens het ministerie van landbouw (USDA) was begin deze week 6 procent van de mais gezaaid. Het gemiddelde van de periode 2009 tot en met 2013 is 14 procent. De akkerbouwers hebben 10 procent van het geplande areaal zomertarwe ingezaaid. Het gemiddelde ligt op 19 procent. Analisten verwachten dat de inzaai van sojabonen ook achter loopt. Het USDA publiceert volgende week de eerste inzaaigegevens over sojabonen.

De inzaai loopt achter door de lange winter en het koude voorjaar. Bovendien is het gaan regenen in de maisregio van de VS. Dat belemmert de inzaai opnieuw. In Illinois, Missouri en Indiana valt de neerslag mee. Daar wordt volop gezaaid, maar de achterstand is nog niet ingelopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.