Akkerbouw

Nieuws 572 x bekeken

Franse bieten in grond

Parijs – Het zaaien van de Franse bieten is op een haar na afgerond.

Alleen in een klein gebied rond Parijs moet nog een deel ingezaaid worden maar elders zitten alle bieten in de grond. Het zaaien is daarmee vroeg afgerond en ook gunstig verlopen, met name doordat het in het voorjaar niet of nauwelijks heeft gevroren, denkt het technisch instituut voor de bietenteelt ITB. Volgens het instituut ligt de bietensector daarmee een kleine twee weken voor op vorig seizoen en is het zaaien ook een dag of vijf eerder dan het gemiddelde over de laatste jaren geregeld. De statistiekdienst van het ministerie van landbouw berekent het bietenareaal op 400.000 hectare, dat is vrijwel evenveel als vorig jaar en 15.000 hectare meer dan het vijfjaarlijks gemiddelde.

Of registreer je om te kunnen reageren.