Akkerbouw

Nieuws 2 reacties

Eindvoorraad graan in EU krap

Zoetermeer – De eind april weer bijgestelde EU-graanbalans van de Europese Commissie voorziet in een kleine Europese restvoorraad granen op 30 juni aanstaande, die toereikend is voor 6,56 weken consumptie.

Ten opzichte van de prognose een maand eerder is de verwachte tarwe-export met 1 miljoen ton verhoogd naar 38,8 miljoen ton, de mais-import is met eenzelfde hoeveelheid verhoogd, naar 13 miljoen ton. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Daarmee komt de eindvoorraad iets minder krap uit dan vorig jaar april werd voorzien. Destijds werd gemikt op een 4,8 miljoen ton kleinere hoeveelheid die de consumptie theoretisch 5,72 weken kon dekken. Ten opzichte van vorig boekjaar is er weliswaar sprake van een veel grotere oogst, maar ook neemt de export flink toe, bovendien startte boekjaar 2012/'13 met een grotere beginvoorraad.

Laatste reacties

Of registreer je om te kunnen reageren.