Akkerbouw

Nieuws 1254 x bekeken

Duitse akkerbouw bezorgd over geringe neerslag

Berlijn - In Duitsland begint de akkerbouw zich zorgen te maken over de geringe hoeveelheid neerslag.

Volgens boerenfederatie Deutscher Bauernverband (DBV) zijn de gewassen voor deze tijd van het jaar weliswaar al ver ontwikkeld maar hebben ze juist daardoor water nodig, terwijl in maart maar 18 liter per vierkante meter neerslag is gevallen. Dat is een derde van normaal. "Ook de voor de ontwikkeling van de gewassen belangrijke voedingsstoffen van de voorjaarsbemesting kunnen onder deze droge omstandigheden slechts in beperkte mate worden opgenomen," zo laat de organisatie weten. Voor met name de planten op de lichtere gronden is dat funest, temeer daar het weersverloop in april en mei doorslaggevend zijn voor de opbrengsten van de oogst.

Of registreer je om te kunnen reageren.