Akkerbouw

Nieuws

CTGB laat negen middelen toe

Wageningen - Het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (CTGB) heeft vier middelen toegelaten en aan vijf middelen een uitbreiding verleend.

Het herbicide Centurion Plus (clethodim) is toegelaten in aardappelen, bieten, winterkoolzaad, bonen, erwten, sluitkoolachtigen, wortelen, plantuien, sjalotten en knoflook. Het herbicide Clinic Ace is een glyfosaat, toegelaten als doodspuitmiddel van gras. Het herbicide Collage (nicosulfuron en thifensulfuron methyl) kreeg een toelating als na-opkomst toepassing in mais. Het fungicide Retengo Plust (pyraclostrobin en epoxyconazool) kreeg een toelating in diverse granen en suikerbieten. Lentagran WP (pyridaat) mag voortaan ook in schorseneren. Kerb Flo op basis van propyzamide mag voortaan ook in witlof en cichorei. Het fungicide Prosaro (tebuconazool en prothioconazool) mag voortaan ook toegepast worden in peulvruchten. Het fungicide Movento (spirotetramat) kreeg een uitbreiding in witlof. Het nematicide Vydate 10G mag als emeltenbestrijder worden toegepast in bieten en als aaltjesbestrijder in witlof, cichorei, zaaiuien en eerstejaars plantuien en de opkweek van prei.

Of registreer je om te kunnen reageren.