Akkerbouw

Nieuws

Verwerking van aardappelen bereikt recordstand

Den Haag - De aardappelverwerkende industrie heeft ook in februari weer zeer veel grondstof verbruikt, een volume van 309.000 ton. Dat blijkt uit de nieuwe, voorlopige, productiegegevens van het Productschap Akkerbouw.

In het lopende aardappelseizoen is tot en met februari 2.427.000 ton verwerkt, een nieuw record voor deze periode, 8 procent boven het gemiddelde dat is gehaald in de voorgaande vijf seizoenen. In februari is een hoeveelheid van 214.000 ton Nederlandse aardappelen benut, tegen ruim 208.000 ton in januari. Verder zijn er ook iets meer importaardappelen nodig geweest dan in januari, iets meer dan 95.000 ton, tegen 86.000 ton in januari. In beide gevallen maakt import ongeveer 31 procent van het totaal uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.