Akkerbouw

Nieuws 1066 x bekeken 1 reactie

Telers Idaho sluiten akkoord met McCain

Burley – De aardappeltelers in de Amerikaanse staat Idaho hebben een akkoord gesloten met verwerker McCain. De contractprijzen voor oogst 2014 blijven ongeveer gelijk, zegt directeur Dan Hargraves van de Southern Idaho Potato Cooperative in een interview met Capital Press. Een meerderheid van de telers accepteerde het bod van McCain.

Volgens Hargraves zijn er wat kleine verschillen met de contracten van vorig jaar, vooral met betrekking tot nieuwe rassen. De contractprijs van de nieuwe rassen wordt meer afgestemd op die van de bestaande rassen Ranger Russets en Russet Burbanks. De leden van de telersvereniging buigen zich volgende week over de teeltcontracten voor Lamb Weston en J.R. Simplot.

Eén reactie

  • ed_erpel

    Mooi. Wij moeten altijd wachten tot ze Klamath zijn in het zuiden voordat ze hier uit de winterslaap komen. Coaldale: wakker worden!

Of registreer je om te kunnen reageren.