Akkerbouw

Nieuws 1457 x bekeken

Tarweprijs in Chicago boven 7 dollar per bushel

Chicago – Het eerstaflopende termijncontract voor tarwe (mei 2014) sloot woensdag in Chicago boven de 7 dollar per bushel. De slotkoers was $7,156 per bushel (190 euro). Dat is de hoogste slotnotering voor het meicontract sinds 18 oktober.

Op de termijnmarkt in Parijs sloot het meicontract voor tarwe woensdag op €213,25. Die stand werd op 12 maart ook al eens gehaald. Daarvoor is sinds mei 2013 het meicontract niet zo hoog geëindigd in Parijs.

Niet alleen de crisis in Oekraïne duwt de tarweprijs omhoog. De vraag naar tarwe is groot in de EU en de VS en de droogte in de VS krijgt de graanmarkt steeds meer in zijn greep. Sommige analisten verwachten dat de VS dit seizoen een kwart minder wintertarwe gaat oogsten. Het Amerikaanse landbouwministerie USDA verlaagt voortdurend de gewasbeoordelingen voor tarwe.

Ook de maisprijs stijgt in Parijs, maar veel minder dan tarwe. Mais moet nog gezaaid worden op het noordelijk halfrond, in tegenstelling tot tarwe.

Of registreer je om te kunnen reageren.