Akkerbouw

Nieuws 719 x bekeken 1 reactie

Ploumen heeft vertrouwen in veevoerindustrie

Den Haag - Minister Lilianne Ploumen heeft er vertrouwen in dat de Nederlandse veevoersector in staat is om vanaf 2015 nog uitsluitend duurzaam geteelde soja in te kopen. Dat zegt de minister van Ontwikkelingssamenwerking in antwoord op Kamervragen van Sjoera Dikkers en Jan Vos (beiden PvdA).

Ploumen zegt dat het nog te vroeg is om te zeggen dat de Nederlandse vleesveehouderij er niet in zal slagen de in 2011 afgesproken doelstellingen te realiseren. De Stichting Ketentransitie Verantwoorde Soja (SKVS) houdt de cijfers bij over de inkoop van verantwoorde soja. Volgens SKVS is in 2013 0,41 miljoen ton duurzame soja ingekocht, terwijl de doelstelling was om 1 miljoen verantwoorde soja in te kopen. De minister merkt daarbij op dat de in de SKVS werkende bedrijven gezamenlijk verantwoordelijk waren voor de aankoop van 57 procent van de totale wereldwijd verkochte verantwoorde soja. De minister rekent erop dat het Nederlandse bedrijfsleven in 2015 zal doen wat het in 2011 heeft beloofd.

Ploumen noemt het bemoedigend dat het areaal verantwoorde gecertificeerde soja in de afgelopen jaren sterk is gegroeid. Tegelijkertijd neemt ook het aantal bedrijven toe, dat verantwoorde soja verwerkt.

Eén reactie

  • red

    Zoals je kan lezen doet de voer industrie het beter ze halen bijna de helft van wat is afgesproken.
    Met de politiek moet je al blij zijn als ze 10 % doen van wat ze tijdens verkiezingen beloven.
    Zo ook nu je struikeld bijna over de verkiesbare mensen voor de gemeente maar over 1 maand zie hoor je ze niet meer.

Of registreer je om te kunnen reageren.