Akkerbouw

Nieuws 552 x bekeken

Frankrijk houdt export aardappelen op peil

Zoetermeer - Frankrijk heeft in januari 207.800 ton aardappelen geëxporteerd, meldt Bureau Aardappelmarkt Informatie (BAI). Dat is 7 procent meer dan in januari 2013 en 14 procent meer dan in januari 2012.

Volgens BAI ging er opvallend veel - ruim de helft - naar Spanje en Italië. Volgens BAI heeft Frankrijk dit seizoen veel minder afzet op de Britse markt, die vorig jaar extreem veel nodig had.

Uit gegevens van het Franse bureau Agreste blijkt dat Frankrijk in de periode augustus 2013 tot en met januari 2014 in totaal 788.200 ton aardappelen heeft uitgevoerd. Dat is 3.600 ton ofwel 0,5 procent meer dan in het dezelfde periode van seizoen 2012/2013. De flink lagere marktprijs ten opzichte van vorig seizoen zorgt voor een goede afzet naar Oost-Europa. Daarnaast werkte de hoge verwachting van de marktprijsontwikkeling in Duitsland vanwege tegenvallende oogst in vooral Beieren positief voor de Franse exporteurs. In januari ging er 5.700 ton Franse aardappelen naar Duitsland.

Of registreer je om te kunnen reageren.