Akkerbouw

Nieuws 1238 x bekeken

Duitse tarwe-export naar nieuwe hoogte

Berlijn - De export van tarwe uit Duitsland heeft in februari een record laten zien met een volume van 800.000 ton. Dat constateert het Bundesverband der Agrargewerblichen Wirtschaft (BVA). Duitsland heeft daarmee meer tarwe in het buitenland afgezet dan Frankrijk, de vanouds grootste exporteur van tarwe in de EU.

In het lopende jaar 2013/14 is de tarwe-export uit de EU tot dusver opgelopen naar 21 miljoen ton. Dat is ook duidelijk meer dan in het voorafgaande jaar. Dat neemt niet weg dat er zorgen zijn over de ontwikkelingen in Oekraïne, vooral als het gaat over de import. "Voor de EU is Oekraïne de belangrijkste tarwe-, mais- en koolzaadleverancier. Twee derde van de mais- en tarwe-import en ruim de helft van de koolzaadimport komen voor rekening van Oekraïne."

Of registreer je om te kunnen reageren.