Akkerbouw

Nieuws 919 x bekeken

Brussel vindt extra import van suiker nu niet nodig

Brussel – De Europese Commissie vindt dat er voldoende suiker beschikbaar is op de interne EU-markt.

Daarom komt er voorlopig geen inschrijvingsronde voor de import van extra suiker uit derde landen. De Commissie houdt de suikermarkt in de gaten. Als de beschikbaarheid van suiker afneemt, kan de Commissie alsnog extra import toelaten. Ook kan de Commissie dan surplussuiker, dat boven het quotum is geproduceerd, omzetten in quotumsuiker voor de voedingsmarkt.

Op 31 december 2013 had de EU een suikervoorraad van 12,18 miljoen ton. Dat is 1,25 miljoen ton meer dan een jaar eerder. De EU produceert dit seizoen 16,5 miljoen ton suiker. Dat is gelijk aan het gemiddelde van de laatste drie seizoenen.

Of registreer je om te kunnen reageren.