Akkerbouw

Nieuws 4 reacties

Amerikaanse tarwe heeft het zwaar

Washington – Het gaat niet goed met de tarwe in de Verenigde Staten. In het midden en noorden is het te koud en in het zuiden te droog.

Het ministerie van landbouw (USDA) meldt dat in Kansas, de staat met de meeste wintertarwe, 34 procent van de percelen er goed of uitstekend bij staan. Het vijfjaarlijks gemiddelde voor deze tijd van het jaar in Kansas is 41 procent. Afgelopen winter lagen de temperaturen 6 tot 10 graden lager dan gemiddeld. De score is wel beter dan vorig jaar, toen slechts 23 procent van de tarwepercelen in de beide hoogste klassen vielen, maar dat was na een uitzonderlijk strenge winter.

In Nebraska beoordeelt het USDA 43 procent van de percelen wintertarwe als goed of uitstekend. Dat is 3 procentpunten lager dan een maand geleden. In Oklahoma zakte de score met 5 procentpunten naar 31 procent.

Verder naar het zuiden heeft de tarwe last van droogte. In Texas valt 15 procent van de percelen wintertarwe in de categorie goed of uitstekend. Dat is 4 procentpunten lager dan een maand eerder.

Analisten vrezen een verdere achteruitgang van de tarwe in de VS. Het is opnieuw koud geworden in het noorden en midden van het land. De vrees is dat nog meer tarwe uitwintert.

Laatste reacties

 • farmerbn

  En overmorgen staat in dezelfde krant dat er een record-oogst eraan komt? Wat zijn deze berichten waard behalve voor speculanten want zij willen een beweeglijke markt.

 • huisverkoop

  allemaal politiek

 • geert150

  en overmorgen is het weer anders ,lang leve poetin

 • koestal

  de prijzen lopen nu al op door de onrust in de Oekraine

Of registreer je om te kunnen reageren.