Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Vakbond en Farm Frites België eens over sociaal plan

Lommel – De Belgische vakbond ACV en Farm Frites hebben een akkoord bereikt over een sociaal plan. Er wordt nog gesproken over hoe veel arbeidsplaatsen verdwijnen.

De vakbond voerde drie weken geleden prikacties uit, omdat ze de uitleg van Farm Frites over de herstructurering te mager vindt. De prikacties zijn gehouden in de vestiging in Lommel en bij het dochterbedrijf Bravi in Sint-Truiden. Er werken zo'n 350 mensen bij Farm Frites in België.

Volgens secretaris Kimberly Flaming van de vakbond ACV Voeding en Diensten is er een akkoord over het sociaal plan. "Dat leggen we met een positief advies voor aan onze leden."

Het overleg met de directie van Farm Frites gaat volgende week verder, zegt Flaming. "Farm Frites heeft nog steeds niet duidelijk gemaakt waarom 28 arbeidsplaatsen verdwijnen in België. We willen een beeld hebben van de plannen op Europees niveau."

Flaming stelt dat Farm Frites alle Europese vestigingen verder wil automatiseren. "We snappen dat bedrijven investeringen rendabel moeten maken. Maar volgens mij verkeert Farm Frites niet in moeilijkheden. Het bedrijf moet dan wel de noodzaak van de herstructurering duidelijk maken."

Eén reactie

  • ed12345

    Dus als ik het goed lees moet Farm frites eerst in finaciele moeilijkheden zitten om te mogen automatiseren volgens de vakbond

Of registreer je om te kunnen reageren.