Akkerbouw

Nieuws 1275 x bekeken 2 reacties

Suiker wordt duurder

Londen – De handel verwacht dat suiker volgend seizoen duurder wordt. De notering voor het contract dat afloopt in augustus 2015 sloot maandag op de termijnmarkt in Londen boven de 500 dollar per ton. Het eerstaflopende contract (mei 2014) sloot op 477,30 dollar, de hoogste notering sinds begin november.

Het is droog in de regio Centraal-Zuid in Brazilië. Daar wordt veel suikerriet verbouwd. Vooral de jonge aanplant, die in 2015 productief wordt, heeft te lijden van het watertekort.

Toch verwacht de Rabobank Agri Commodity Markets Research dat de suikerprijs niet veel verder stijgt. "De voorraden zijn groot ten opzichte van het verbruik", meldt de bank. "Bovendien subsidieert India de export van 4 miljoen ton suiker in dit en volgend seizoen. Dat drukt extra op de suikerprijs."

De International Sugar Organisation verwacht een prijsdaling. Het suikerverbruik is dit seizoen voor 44 procent gedekt door de voorraad. Het is volgens de ISO de hoogste stocks-to-use-ratio in zes jaar.

Laatste reacties

  • maxisprint

    Het is de Rabo een lief ding, dat de suikerprijs zakt
    Waarom ????

  • agro1

    verkeert u echt nog in de misvatting, dat de B in rabo iets met boeren te maken heeft???? maar inderdaad rabo heeft maar één A.

Of registreer je om te kunnen reageren.