Akkerbouw

Nieuws 3 reacties

Rewe wil van Zuid-Amerikaanse soja-inzet af

Keulen - De Duitse grootgrutter Rewe-Group mikt op een duurzamere inzet van proteïnevoer in de leveranciersketen. De inzet van geïmporteerde soja moet op termijn geheel worden beëindigd vanwege de milieubelasting die deze grondstof met zich meebrengt.

In verband hiermee heeft de groep een 'richtlijn voor soja als voedermiddel' uitgegeven. De richtlijn heeft betrekking op alle dierlijke huismerkproducten op de Duitse thuismarkt. Soja uit Zuid-Amerika kan volgens het concern stapsgewijs worden vervangen door proteïnebronnen uit Europese teelt, bijvoorbeeld akkerbonen, voererwten, lupinen en Europese sojabonen. Partner van Rewe bij dit initiatief is de Verein Donau Soja, een organisatie die zich sterk maakt voor teelt in de Donaulanden van gewassen die voor dit project nodig zijn.

Laatste reacties

 • agro1

  akkerbonen, Ackerbohnen dus, noemt men in nl: veldbonen. zou een verademing zijn, als er iemand de vertalingen deed, die zowel de te vertalen tekst, als hetgeen er als vertaling uitkomt kan doorgronden en in goed nl kan omzetten, dus weet wat er staat, enige deskundigheid aub. grunningen forever en ciolos boppe!!!

 • ed12345

  Ik weet niet wie de foto's selecteerd bij boerderij maar het gewas op het veld zowel in de graanwagen IS MAIS!!!!!!!!
  Wat de soya zonder milieubelasting betreft willen wij als canadese leverancier best een praatje maken met die Keulenaar dan wil ook best wel meegaan wetende dat Kolsch die einzige Sprache ist die man auch trinken kann: mijn toetsenbord kent geen umlaut vandaar dat de o hem niet heeft

 • agri2

  Het ziet er ook niet echt Braziliaans uit, dat plaatje. ed12345: ö = shift ' en dan o.

Of registreer je om te kunnen reageren.