Akkerbouw

Nieuws 1021 x bekeken

Meer aanboddruk op Duitse tafelaardappelmarkt

Hannover - De aanboddruk op de Duitse tafelaardappelmarkt neemt toe. Volgens de Landbouwkamer Nedersaksen hebben veel telers te lang gehoopt op een verdere prijsstijging en beginnen zij nu hun partijen te vermarkten zonder dat er voldoende afzetmogelijkheden zijn.

"Belastend is ook dat de tafelaardappelconsumptie gestaag terugloopt. Naar de inschatting van de meeste martkdeelnemers speelt daarbij het huidige hoge prijsniveau echter geen noemenswaardige rol," aldus de Landbouwkamer. Deze noteert nog steeds een prijsniveau in de bandbreedte van 24 tot 27 euro per 100 kilo ofwel rond de 6 tot 7 euro meer dan een jaar eerder, maar zegt er wel bij dat het steeds moeilijker wordt deze prijzen ook te realiseren. Daarbij maant de kamer de telers tot kalmte. "Een overhaast en ongecoördineerd aanbiedersgedrag zou momenteel contraproductief zijn en dient daarom als het even kan te worden vermeden."

Of registreer je om te kunnen reageren.