Akkerbouw

Nieuws 776 x bekeken 3 reacties

Geen akkoord over spuitvrije zone in Westerveld

Diever - De gemeente Westerveld is niet tot een akkoord gekomen met de lokale lelietelers over de instelling van afstandsnormen bij de toepassing van gewasbeschermingsmiddelen.

Wethouder Roelof Martens zegt dat hij stille hoop heeft dat hij nog wel met LTO Noord tot een akkoord kan komen. De wethouder wil geen akkoord sluiten als de bloembollentelers zich niet verplichten tot een afstandsnorm. Hoe groot de norm moet worden is ook een onderwerp van discussie. De combinatie van Groenlinks en D66 in de gemeente wil een spuitvrije zone van 50 meter instellen in de omgeving van woonbebouwing.

In Westerveld is de stichting Bollenboos actief, die zich actief verzet tegen het gebruik van bestrijdingsmiddelen in de lelieteelt.

Laatste reacties

  • agratax2

    Laten we de burger en de boeren aan tafel brengen om te praten over Wingssprayer en de grote drift winst die hier mee te behalen is. Dit zou de burgers en de gemeente over de streep kunnen trekken om de 50 mtr terug te brengen naar maximal enkele meters.

  • info275

    Gesprekken lopen nog en wethouder gooit het op straat: typisch geval van aanstaande gemeenteraadsverkiezingen.

  • info36

    Het heeft tientallen jaren wel gegaan. Nu zijn de middelen een stuk minder giftig en zijn de technieken vele malen beter en nu kan er niets meer. In wat voor ellendig land leven we toch? Nota bene tegen een sector die op dit moment zeker wat export betreft de economie trekt.

Of registreer je om te kunnen reageren.