Akkerbouw

Nieuws 506 x bekeken 1 reactie

Duitse tafelaardappelafzet levert 5 procent in; winkelprijzen 31 procent hoger

Bonn - De Duitse huishoudens kochten vorig jaar 5 procent minder aardappelen dan in het jaar daarvoor. Dat constateert landbouwmarktbureau AMI op basis van het huishoudpanelonderzoek van de Gesellschaft für Konsumforschung (GfK). De Duitsers betaalden wel aanzienlijk meer voor de aardappelen: het prijsniveau was gemiddeld 31 procent hoger dan in 2012.

Ook de meeste andere versproducten werden volgens de bureaus duidelijk duurder, hoewel de aardappelen wat dat betreft de koplopers zijn. De ingekochte volumes liepen over bijna de hele linie terug. De eierenafzet bijvoorbeeld daalde met 3 procent, de boterafzet met 4 procent. Uitzondering is pluimveevlees waarvan 3 procent meer werd ingeslagen.

Eén reactie

  • info36

    En de teelt maar uitbreiden!

Of registreer je om te kunnen reageren.