Akkerbouw

Nieuws 2 reacties

Suiker Unie: vorst voorspeld, bieten afdekken

Dinteloord – Suiker Unie waarschuwt bietentelers die nog moeten leveren voor de aanzienlijke kans op vorst die vanaf zaterdag wordt voorspeld.

Als de vorst doorzet, moeten de bieten tijdig worden afgedekt. Dat moet gebeuren voordat het gaat vriezen, omdat er dan nog wat warmte in de bietenhoop zit en dat verkleint het risico op bevriezing. Het kan dus verstandig zijn om zaterdag af te dekken, concludeert Suiker Unie.

Naast vorst is er ook kans op sneeuw. Dan moeten maatregelen worden getroffen om de bietenhoop goed bereikbaar te houden voor de verlading. De bietenoogst is op enkele percelen na afgerond. Telers die toch nog moeten rooien, worden dringend geadviseerd om dit voor de vorst te doen.

De bietencampagne blijft voorspoedig verlopen. Ruim 80 procent van de bieten is verwerkt. Naar verwachting wordt de campagne in Vierverlaten (Groningen) rond 13 januari afgerond en in Dinteloord rond 21 januari. De kwaliteit van de bieten blijft goed.

Laatste reacties

  • ed12345

    Goed nieuws is altijd plezierig om te lezen .Prettige Kerst aan iedereen

  • mafex

    waar kan ik met de kerstddagen nog aan plastic komen?

Of registreer je om te kunnen reageren.