Akkerbouw

Nieuws 2237 x bekeken 11 reacties

Rusland drijft tarweprijs op tot boven €209

Parijs – De tarweprijs steeg gisteren op de termijnmarkt in Parijs even boven de € 209 per ton. Dat is de hoogste prijs in ruim zeven maanden. Later schommelde de notering van het maartcontract rond de € 205. De tarweprijs steeg deze week ruim € 15. Handelaren verwachten dat Rusland de tarwe-export gaat indammen om stijging van de voedselprijzen te beperken.

Door de onzekerheid wordt er veel gehandeld op de termijnmarkt. In Parijs werd dinsdag 4,7 miljoen ton tarwe verhandeld. Dat was een record. Woensdag verwisselde nog eens 4,6 miljoen ton van eigenaar. Donderdag was halverwege de handelsdag ruim 2,1 miljoen ton verhandeld.

Rusland gaat de export beperken door de kwaliteitseisen aan te scherpen.

Rusland heeft dit seizoen 30 miljoen ton graan ter beschikking voor de export. Daarvan is sinds 1 juli 19 miljoen ton aan buitenlandse afnemers verkocht, waarvan 15 miljoen ton tarwe.

Laatste reacties

 • landboer

  Blijft er toch nog wat aan de prijs!

 • denonze

  zakt alweer,

 • Sandie

  Op naar de 300 euro?

 • Peerke1

  Doet Rusland tenminste nog eens iets nuttigs.

 • Peerke1

  Zo zijn ze nog eens goed bezig.

 • agro1

  half bericht, Russische staat moet voor binnenlands gebruik nog 3.5 mln ton aankopen en dat lukt momenteel niet......... de russen sparen!!!!!

 • ed12345

  Hier weer het bewijs geruchten en verhalen maken of breken de beurs niet feiten daar zijn de geruchten al aan vooraf gegaan dus wanneer de feiten bekend worden is reactie op de beurs al geweest en aangezien geruchten en verhalen meestal aan de overdreven kant zijn betekent dat bij de feiten vaak de prijs zakt

 • geert150

  Troebel

 • agro1

  beursgezegde: buy the rumour, sell the news.

 • koestal

  De Roebel is ook nog maar weinig waard,koop je ook niet veel voor

 • agro1

  handel gebeurt in U$D, krijg je wel lekker veer roebels voor. tarwe vasthouden levert de rus meer roebels op, plaatje duidelijk? dus geen export toestaan, anders wordt russenbrood te duur en gaat poetin huilen.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.