Akkerbouw

Nieuws 2281 x bekeken 13 reacties

PvdA wil opheldering over middelengebruik

Den Haag – PvdA-Kamerlid Lutz Jacobi wil opheldering over de vondst van verboden bestrijdingsmiddelen op Nederlandse siergewassen.

Volgens een onderzoek van milieuorganisatie Greenpeace is meer dan een derde van de in Nederlandse tuincentra verkochte bloemen, planten en bollen behandeld met verboden bestrijdingsmiddelen. Jacobi zegt daar zorg over te hebben. Zij wil van de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, Wilma Mansveld, uitleg over de vondst van neonicotinoïden op sierteeltgewassen.

Greenpeace trof op 105 onderzochte bloemen, planten en bollen in totaal 637 restanten van bestrijdingsmiddelen. In een aantal gevallen werden middelen aangetroffen die al jaren verboden zijn, zoals het in 1991 verboden endrin.

Laatste reacties

 • farmerbn

  Die handel zal wel uit het buitenland komen. Misschien mag je in Afrika wel middelen gebruiken die hier (al lang) verboden zijn. Je mag in Europa ook legbatterij-eieren ( uit oekraine) verkopen die hier verboden zijn. Doe daar ook iets aan PVDA. Geldt ook voor hormoonvlees uit Amerika.

 • Spotvogel

  Farmerbn wat een stomme reactie weer. Ruim 80% van de bevolkingssterfte in ons land komt inmiddels door enige vorm van kanker en als je de opeenvolgende Zembla-reportages en die van Reporter, Tegenlicht etc. bekijkt dan weet je hoe dat komt. Het CTGB is moedwillig kapot gemaakt en keurt al jarenlang alles goed wat Bayer cum suis op de markt willen brengen. Dat is een Feit! Boeren en tuinders zouden zich eens wat verantwoorder moeten opstgllen in hun grijpen naar de gifspuit. .

 • WJHDKremer

  @ Spotvogel: De stomste reacties komen van mensen die als een kip zonder kop journalistieke reportages voor waar aannemen, en geen enkele realiteit meer onder ogen kunnen zien. Sterkte....

 • saturna

  He spotvogeltje wij moeten jouw zeker geloven dat de alle bloemen, planten en bollen die in de tuincentra liggen in nederland geteeld zijn! Open je ogen, verbeter de wereld en begin bij jezelf, maar wat jij uitkraamt, en dat kan je niet ontkennen, is zeker een stomme reactie!

 • wienbemelmans

  Farmerbn 100% gelijk ik hoor altijd de stomste vragen en antwoorden van de journalistieke bedweters. je niet meer over ergeren heeft geen nut.

 • info36

  Is Lutz ineens zuinig op Nederland? Daar is in de rest van het beleid van haar partij weinig van te merken.

 • joohoo

  Op nederlandse siergewassen? NVWA heeft haar werk niet gedaan!!!

 • agro1

  wie eet er nou siergewassen??? maar door evtl. compostering kan die buitenlandse troep toch op nl akkers terecht komen, dus dat spul aan de grens tegenhouden of geen gecertificeerde, dus toegestaan-verdachte, of ongecertificeerde, dus niet toegestane, maar evengoed verdachte compost gebruiken. tegenhouden zal vanwege grotere en zwaarwegendere belangen(zakkenvullerij) niet gebeuren, dus moeten wij onze zoveelgeroemde eigen verantwoordelijkheid oppakken en zulk spul gewoon niet gebruiken. ons land is toch niet de vuilbak van de wereld???

 • ploumenh

  Wat in het land van herkomst is toegestaan mag Nederland in.
  Wanneer wordt de wet eens aangepast in alles wat in Nederland is toegestaan mag er in en de rest niet.
  Zal niet veel Nederland meer inmogen. Dit is het probleem.
  Om dat onze produkten zo goed zijn koopt het buitenland ze en de troep komt naar Nederland.
  Wanneer wordt de wet eens aangepast?
  Dan ontstaat er ook eerlijke concurentie.

 • Spruit12

  'Volgens onderzoek van milieuorganisatie Greenpeace...' hoe subjectiever wil je het hebben. Dit zijn gekleurde resultaten waar we geen enkele waarde aan moeten hechten. Maar helaas trappen er altijd weer veel mensen in en gaan het als waarheid aannemen.

 • Mels

  Lutz Jacobi,whooooeeeeha. Schuddebuikend rol ik van mijn stoel. Werkelijk wel de laatste die serieus te nemen is op dat gebied......

 • trijnie

  Agro1 mijn dochter eet geen siergewassen maar is bloembinder.
  De hele dag gaan de bloemen door haar handen.....wat denkt u?

 • ed12345

  Mels VOORZICHTIG je moet nog voor de kerst thuis zijn

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.